Livet i Stavanger

PK 2

Per Kristian forteller om sin nye modul tilknyttet NorSea Group og Vestbase, der han tilbringer fire måneder i Stavanger.

Siden begynnelsen av september har jeg hatt tilholdssted og arbeidsplass i Tananger utenfor Stavanger. Om vi går halvannet år tilbake i tid, hadde jeg nok aldri sett for meg at jeg skulle ha kontor her nede og jobbe med de prosjektene jeg gjør. Det er imidlertid det som er noe av styrken til Kom Trainee: At flere bedrifter går sammen om å skreddersy et trainee-løp for den enkelte kandidat. Gjennom Vestbases eiere, NorSea Group, har jeg fått meg en særdeles spennende åtte måneder lang modul. De fire første månedene med kontor i Kristiansund, og de fire siste med kontor i Tananger.

NorSea Group har opplevd en solid vekst de siste årene. Med ni baser langs hele norskekysten er NorSea Group den ledende leverandøren av basetjenester til olje- og gassindustrien. I tillegg begynner det virkelig å skje ting internasjonalt. Ved å være etablert i Danmark og Storbritannia, dekker man nå hele Nordsjøbassenget.

Nå i høst ble det også offentliggjort at NorSea Group kjøper, gjennom sitt heleide datterselskap Danbor, det danske vindselskapet ØER. Det har vært utrolig spennende og ikke minst lærerikt å være med på innsiden når det gjelder kommunikasjonsarbeidet rundt dette oppkjøpet.

Ellers har jeg nylig fullført og publisert en dokumentarserie i åtte deler om NorSea Groups historie. Serien har blitt vist hver dag i kantinen her i Tananger, i tillegg til at den ligger på intranettet vårt, slik at de aller fleste i konsernet kan få det med seg. Bakgrunnen for prosjektet er at NorSea Group feirer 50-årsjubileum i år, og at vi i den anledning ønsket å finne ut mer om identiteten og verdiene til selskapet. Det er alltid en god følelse å publisere prosjekter hvor man har lagt ned mye tid og innsats, og det er ekstra stas når man får gode tilbakemeldinger umiddelbart.

Videre har vi en solid liste med små og store prosjekter som vi skal komme oss gjennom i løpet av året. At oppgavene er varierte og gjerne i brytningen mellom det jeg har kompetanse innen fra før og områder hvor jeg må legge ned en innsats for å lære meg noe, er definitivt ikke noe minus. Jeg gleder meg stort til å ta fatt på de resterende oppgavene.

Når det gjelder livet utenom jobb, prøver jeg å finne på så mye som mulig. Jeg bor imidlertid midt i et gigantisk industriområde, og er nødt til å forflytte meg et lite stykke for å finne de gode turmulighetene, butikkene og spisestedene. Jeg kommer meg rundt enten med sykkel eller via buss. I tillegg spiller jeg fotball en gang i uken med en kollega og en del andre folk. Jeg har også nylig hatt storfint helgebesøk av kjæresten min. Sammen dro vi rundt på den ene attraksjonen etter den andre, og jeg følte meg virkelig som turist i Stavanger.

 

-Per Kristian