Kull 2009 på kulltur til Island

Vi har vært på Island! Se våre inspirerende bilder:)

Kull 2009 har vært på kulltur til Island!

Island har 318.000 innbyggarar, og ca 63 % av desse bur i området rundt Reykjavik og nabokommunane. Dette gjer Island til eit av verdas mest urbaniserte land. Landets hovudinntekter kjem frå fiskeri (ca 40 % av BNP), metallindustri (30 %) og turisme (20 %). Landskapet består i all hoveddel av vulkanstein og grønn fin mose. Varmtvann tar de rett fra varmekilder, så det lukter fis på Island.

Med 5 dager og 7 bedriftsbesøk var programmet ganske hektisk:

Ved ankomst Island fekk vi eit introduksjonsmøte til landet med kultur- og informasjonsmedarbeidar Per Landrø og ambassadesekretær Silje Arnekleiv ved den norske ambassaden.

Vi badet i den blå lagunen (som er avfallsvann fra et av kraftverkene)

Vi besøkte Samskip sitt hovudkontor og logistikkterminal på havna i Reykjavik for å få eit innblikk i internasjonal logistikk, import og eksport på Island. Samskip er eit internasjonalt selskap som tilbyr transport og relaterte tenester over land, sjø og luft, med 1000 tilsette i over 20 land. I Norge har dei kontor i Moss og i Ålesund (FrigoCare), og i Bodø gjennom Silver Sea ASSpiste en søt lundefugl

Kokte ris i en geysir (vi så en i alle fall)

Besøkte det islandske filmsenteret

Var på omvisning på Harpa som er det nye konsert- og konferansesentert i Reykjavik. (2 uker før offisiel åpning så det var en hektisk arbeidsplass for flere hundre arbeidere)

Roadtrip rundt The Golden Circle

Besøkte den islandske nasjonalbanken

Kjøpte til sammen 10 islandske ullgensere!

Hadde et møte med Inspired by Island  (www.inspiredbyisland.com)

 

Island er en øy med utrolig fasinerende natur, en spennende og morsom arkitektur og bebodd av et hyggelig folk. Vi lærte mye om kultur og næringslivet på Island som vi skal utnytte i vårt videre arbeidsliv og privatliv! Island anbefales! (men kanskje mest om sommeren)

 

Island Geysir Island Inspired by Island
Island - Sentralbanken Island - SamSkip (fra kranen)
Island - kaldt/varmt Island - Harpa
Island Hus Island - Harpa Trond
Island - Tingvoll Island - landskap