Trainee Vibeke Thomassen Nilsson

Utdannelse: Master i arbeids- og organisasjonspsykologi, Universitetet i Bergen
Hospiterer i: Shell og Brødrene Røsand.

Etter å ha bodd 6 år i Trondheim og Bergen flyttet jeg tilbake til hjembyen Kristiansund for å begynne å jobbe. Som tilbakeflytter synes jeg det er veldig spennende å se den utrolige utviklingen som Kristiansund har vært gjennom i løpet av disse årene. Det som på mange måter var en by med få muligheter for unge mennesker, er byttet ut med en by i vekst med optimisme og et blomstrende næringsliv. Kom Trainee og det store partnernettverket av bedrifter som inngår her, har absolutt vært en viktig bidragsyter til å få unge mennesker med utdanning til byen. Kom Trainee var også avgjørende for at jeg ønsket å flytte tilbake til Kristiansund.

Det er mange grunner til at jeg søkte på Kom Trainee og for at akkurat denne traineeordningen er det rette for meg. Partnernettverket består av 24 veletablerte bedrifter i Kristiansund og omegn. Vi traineene får prøvd oss innen ulike bransjer og bedriftskulturer, og arbeidsoppgavene vi får tildelt er spennende og utfordrende. Som trainee får man mulighet til å omsette teori til praksis, samtidig som man lærer seg å tenke selv. En av de tingene jeg liker best med å jobbe som trainee, er at jeg får brukt min kompetanse til å jobbe selvstendig med ulike oppgaver/prosjekter, samtidig som jeg får støtte og oppfølging fra modulansvarlig, programledelse og coach. Utenom selve jobben får vi traineene et unikt og spennende fagprogram som består av kurs med dyktige foredragsholdere, der vi får styrket vår faglige kompetanse ytterligere. I tillegg til dette har traineene ansvar for å arrangere Nettverksdagen, som er en stor årlige karrieredag for Kristiansund og omegn. Her lærer vi praktisk prosjektledelse, der vi styrer alt fra planlegging, markedsføring og gjennomføring. 

Kristiansund er en liten storby med stort utvalg av butikker, uteliv, kultur og sportslige aktiviteter for enhver smak. Det er korte avstander til jobb og fritidsaktiviteter, inkludert fantastiske turmuligheter for både sjø- og fjellentusiaster. Som trainee blir man raskt del av et større nettverk, der man knytter mange faglige og sosiale forbindelser. På fritiden er vi traineene dessuten flinke til å gjøre mye gøy sammen. Noen eksempler til nå er middager sammen, kaféturer, lønningspils, hyttetur og deltakelse i kanonballturnering. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått denne muligheten som trainee, og ser frem til mange gode minner og erfaringer i løpet av disse 2 årene.

Vibeke Thomassen Nilsson