Trainee Vahid Abdollahi

Utdanning: Bachelor som elektroingeniør fra Iran og Master i industriell logistikk og supply chain management fra Høgskolen i Molde.

Hospiteter i: Aibel, Aker Solutions og Vestbase

Vahid om Kom Trainee og Kristiansund

Da ble jeg ferdig med studiene, var drømmejobben min å bli trainee, fordi jeg synes det er en spennende start på yrkeskarrieren din. Her får jeg en unik mulighet til å teste ut tre forskjellige arbeidsplasser og hver arbeidsplass med forskjellige utfordringer. Jeg får bli kjent med den norske arbeidskulturen og får sjansen til å sammenligne min utenlandske utdanning og erfaring til hvordan det er i Norge. Jeg får også lære om det jeg ikke har erfaring med innen mitt fagfelt. Dessuten får jeg identifisert min kunnskap og kompetanse og videreutvikle disse gjennom traineeprogrammet. Derfor kommer jeg til å tilby min fremtidige arbeidsgiver en flott pakke med gode kunnskaper og ferdigheter etter endt traineeløp.

Tidligere hadde jeg undersøkt litt om Kom Trainee-ordningen og de mulighetene bedriftene tilbyr. Kom Trainee appellerte veldig til meg på grunn av sin allsidighet. I tillegg valgte jeg traineeprogrammet siden jeg allerede har opplevd to fantastiske år i M&R-regionen mens jeg studerte til mastergraden og ønsket fortsatt å bo her.

Da jeg kom til Kristiansund i forbindelse med intervjudagene til Kom Trainee, hadde jeg kun vært i byen en gang tidligere. Til tross for at jeg ikke hadde noen forbindelser til Kristiansund var jeg ikke i tvil om beslutningen jeg tok om å takke ja til jobben.  Kristiansund er en liten by i vekst og mulighetene for å finne en spennende jobb er mange. For min del skjedde det beste mulige jeg kunne forestille meg, siden at jeg fikk tilbud fra tre forskjellige selskaper som alle relaterer seg til oljevirksomhet. Dessuten kommer jeg fra den største byen i Iran, og nå er jeg glad at jeg her i byen kan jeg glemme all trafikk, forurensning og støy fra Iran og erstatte det med sykkeltur, fjelltur og avslapping.

Det å være trainee er utrolig sosialt. Det skjer mange spennende sosiale aktiviteter i byen, både gjennom traineeordningen og for unge ellers i byen gjennom en organisasjon som heter Arena. Det er også lett å komme i kontakt med folk gjennom traineenettverket. Noen bedrifter har fellessportaktiviteter og det er en strålende måte for å treffe nye folk fra andre arbeidsplasser også. I tillegg har regionen en flott natur som kan tilby et aktivt friluftsliv for de som er glad i dette.

Vahid Abdollahi