Trainee Trine Daae Gorseth

Utdannelse: Bachelor i Ingeniørfag, Bygg fra Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Hospiterer i: Averøy kommune, Kristiansund kommune og Lønnheim Entreprenør.

Trine om Kom Trainee og Kristiansund

Det å få den unike muligheten med å få prøve seg i tre forskjellige bedrifter over to år er en sjanse man ikke kan gå glipp av. Å være nyutdannet kan være både artig og skremmende. For min del syntes jeg det var mange spennende fag i min utdannelse. Disse vil jeg ”bli bedre kjent med” før jeg bestemmer meg for hvilken retning jeg tar. Gjennom Kom Trainee får en bygge videre på flere fagområder man har på skolen. Her finner man ut hvordan de fungerer i det virkelige arbeidslivet. Som trainee får en være selvstendig og kan raskt få mye ansvar. Dette gjør at man lettere lærer seg sine styrker og sine svakheter i ulike arbeidssituasjoner.

 For min del gir Kom Trainee meg sjansen til å få se byggeprosessen i fra det offentlige og det private. I tillegg får jeg jobbet i både en stor og en liten kommune. Fagområdene jeg kommer til å jobbe med i kommunene er forskjellige. Dermed får jeg mange forskjellige vinklinger det går an å ta med seg videre. Hos entreprenøren kommer jeg ”på den andre siden av bordet”, det og da har litt innsikt i hvordan byggeprosessen fungerer i kommunen kan være greit å ha med seg.

Før jeg fikk jobben i Kristiansund hadde jeg kun vært innom med hurtigruta en gang da jeg var rundt 10 år gammel. Så jeg er det man kan kalle helt fersk i byen.  Det å komme til en ny by uten å kjenne noen gikk veldig smertefritt da Kom Traineene byr på sitt inkluderende nettverk. Det er som om man kommer til en ferdig vennegjeng.

Siden dette er første gangen jeg flytter i fra rubbel og bit av tilhørighet i Trondheim, synes jeg at avstanden fra det kjente og kjære var viktig. Det er lett og føle seg hjemme i Kristiansund. Byen er en slags miniversjon av Trondheim, man har alt det man trenger og litt til. Personlig er jeg opptatt av det som finnes under vann. Dermed er det ett stort pluss i boka at dykkeforholdene rundt Kristiansund er optimale, og byr på et rikt dyreliv og ikke minst god sikt!