Trainee Sunniva Hellandsvik Ødegård

Født: 1990

Kommer fra: Ålesund

Utdanning: Master i Økonomi og Administrasjon (siviløkonomstudiet), med spesialisering i International Management, Handelshøyskolen ved UiA.

Utveksling til Universitas Gadjah Mada, Jakarta, Indonesia.

Bachelor i Økonomi og Administrasjon, Handelshøyskolen ved UiA

Bachelor i Tourism Management and Experience Economy, Handelshøyskolen ved UiA.

Architectural Science (1 semester), Curtin University of Technology i Perth, Australia.

 

Modulbedrift: Møre og Romsdal fylkeskommune.

Jeg hadde akkurat flyttet tilbake til Norge etter et semester som praktikant i Innovasjon Norge ved den Norske Ambassaden i Jakarta, og var i full gang med masteroppgaven min “The Choice of Entry Mode for Successful Business in an Emerging Market”, da jeg oppdaget stillingsannonsen til Kom Trainee. Jeg hadde den siste tiden begynt å tenke at det kanskje snart var på tide å vende nesen hjemover til Møre og Romsdal, etter å ha bodd borte i flere år, og Kom Trainee virket som en ypperlig mulighet til å få gjøre akkurat dette. Særlig kjente jeg på et ønske om å få være med på å sette hjemfylket mitt på kartet i enda større grad, både med tanke på eksport og internasjonal handel, og regional utvikling internt i fylket. Etter to spennende intervjudager i Kristiansund, ble jeg bare enda mer sikker på at det var dette jeg ville, og lettelsen var derfor stor da jeg fikk den gledelige nyheten noen uker senere.

I mitt traineeløp har jeg alle mine tre moduler hos Møre og Romsdal fylkeskommune. Første modul i utdanningsavdelingen og ved Fagskolen i Kristiansund, andre modul i utdanningsavdelingen, og tredje modul i regional- og næringsavdelingen. Det å være trainee har så langt vært utrolig lærerikt, og jeg har fått oppleve mye mer enn jeg hadde forventet. Jeg har mange spennende arbeidsoppgaver, innenfor alt fra markedsføring og jus, til prosjektledelse og arbeid med EU-søknader. Jeg har fått et godt innblikk i hvordan fylkeskommunen arbeider - innenfor svært mange områder, og om hvordan politiske beslutningsprosesser fungerer i praksis. Jeg har hatt kontor både ved Fagskolen i Kristiansund, og på fylkeshuset i Molde, i tillegg til at jeg har fått muligheten til å hospitere ved Vest-Norges Brusselkontor. Jeg har vært så heldig å få reise mye i jobben, og jeg har møtt utrolig mange spennende mennesker - som alle har vært svært imøtekommende og hjelpsomme. Jeg fått øynene opp for nye muligheter, og jeg har fått kunnskaper innenfor fagområder jeg tidligere ikke en gang visste fantes. 

Jeg svært fornøyd med avgjørelsen min om å bli en del av Kom Trainee, og jeg gleder meg til veien videre!

 

 

Sunniva Hellandsvik Ødegård