Trainee Signe Sefland

Utdanning: Hovedfag i Religionshistorie fra Universitetet i Oslo og Lunds Universitet i Sverige. Tidligere arbeidserfaring som rådgiver i NAV innen arbeid og psykisk helse.

Hospiterer i: Møre og Romsdal Fylkeskommune, Helseforetaket Nordmøre og Romsdal , Vestbase

Signe om KOM trainee og Kristiansund

Kristiansund er en koselig, passe stor by!  Liten nok til at du lett skaffer deg nettverk og venner, og stor nok til at du kan stikke deg litt vekk om du vil. Det beste med byen er den perfekte beliggenheten, da vi har både fjell og storhavet rett i nærheten. Det er små avstander, og her rekker du både kajakktur, fisketur, fjelltur og bytur om du vil. Folk her i byen er åpne og hjertelige, ekte øyværinger som de er, og de er veldig glade i byen sin. Her er det mye positivitet, og et aktivt næringsliv i stadig utvikling.

Som religionshistoriker med islam i Indonesia som spesialfelt, var det ikke opplagt å se hvilken jobb som kunne passe for meg hjemme i Kristiansund. Etter 13 år i Oslo savnet jeg Møre og Romsdals friske kyst, men lurte på hva jeg kunne brukes til der. Hos KOM trainee opplevde jeg at bedriftene så mer i oss enn bare vår formelle kompetanse. Derfor får jeg nå lov til å gå rett inn i 3 ganske ukjente arbeidsfelt, en mulighet jeg aldri kunne fått et annet sted. Bedriftene i KOM trainee tørr å tenke nytt, og jobber sammen med oss underveis for at vi skal bli gode og utvikle oss best mulig i tiden vi er hos dem. Etter to år vil vi sitte igjen med en usedvanlig bred arbeidserfaring, et viktig jobbnettverk, og helt sikkert masse spennende minner og opplevelser!