Trainee Rikke Maria Strand Ipsen

Født: 1989

Kommer fra: Arendal

Utdannelse: Bachelorgrad i miljø og ressursfag, mastergrad i marinbiologi. Enkeltemner i geografi.

Modulbedrifter: Vindel AS og Kristiansund kommune.

Første gang jeg hørte om Kom Trainee var da jeg kom i snakk med noen som tipset meg om ordningen. Da jeg gikk inn på websiden og leste mer, skjønte jeg raskt at dette hørtes ut som en veldig bra ordning der en har mulighet til å få en bred erfaring og en unik start på karrieren. Etter mitt første møte med Kristiansund på intervjudagene ble jeg utrolig glad da jeg noen uker senere fikk tilbud om jobb!

Min første modulbedrift er Vindel. Jeg syns det var veldig spennende å få jobb i Vindel, da dette er en bedrift jeg egentlig ikke visste så mye om, og som jobber med mye som var helt nytt for meg. Det er jo noe av det som er så bra med en traineeordning, at man kan bli plassert i bedrifter man kanskje selv ikke hadde tenkt var en mulig arbeidsplass. Man blir altså utfordret utenfor komfortsonen, men med et solid støtteapparat rundt seg. Etter å ha jobbet her i noen måneder så kan jeg si at det har vært mye å sette seg inn i, men det har vært veldig lærerikt. Jeg har allerede lært masse, vært med på mye spennende, møtt mange nye folk, reist og fått varierte arbeidsoppgaver. Som trainee får man en bred arbeidserfaring ved å jobbe i ulike bedrifter, i tillegg til ulike kurs gjennom et solid fagprogram.

Som ny i Kristiansund har det vært kjempefint å være en del av et traineeprogram. Som trainee får man automatisk et nettverk gjennom de andre traineene, og det har vært helt supert! Det har vært kjempefint å flytte til en ny by og få venner med på kjøpet.

Jeg syns det å være trainee er en utrolig fin måte for en nyutdanna å få masse erfaring! Så langt har det vært veldig spennende og jeg gleder meg til å se hva veien videre bringer.

Rikke Maria Strand Ipsen