Trainee Reno Hansen

Utdanning: SIVILØKONOM fra Handelhøgskolen i BODØ/Universitetet i Nordland. Har spesialisering i ENTREPRENØRSKAP, LOGISTIKK og TRANSPORTØKONOMI.

Gjennomfører traineeløpet sitt hos følgende bedrifter: 
AIBEL, SKRETTING og STATOIL!

Er opprinnelig fra ei lita bygd langt oppi Nord-Norge, ytterst ute på finnmarkskysten. Bygda heter Skjånes og jeg bruker å si at det bor rundt 70 stykker der. Det eksakte tallet er vel egentlig ikke godt å fastslå, da det ikke har vært folketelling der siden begynnelsen av forrige århundre (Ok, det var en liten hvit løgn - aner ikke når siste folketelling var!).

For å oppsummere min akademiske fortid i korte trekk gikk jeg tre år på Hammefest VGS, så var jeg 5 måneder i militæret på tidligere HVUV (Heimeværnets Utdanningssenter Værnes) og til slutt har jeg studert 5 år på Handelshøgskolen i Bodø til en mastergrad i økonomi.

Min hovedbeskjeftigelse hos Aibel er estimering. Jeg gikk rett inn i stillingen som estimator på lokasjonen til Aibel i Kristiansund, da dette var en funksjon som manglet lokalt. Estimatorrollen innebærer mer spesifikt at jeg skal estimere kostnads- og timeforbruk relatert til diverse prosjekter offshore på Njord A og B. Prosjektene kan dreie seg om alt fra installasjon av et nytt kommunikasjonssenter til modifikasjon av større moduler på en plattform.  

Har også blitt inkludert på andre arbeidsområder i organisasjonen som faller utenfor estimatorrollen. Dette har i hovedsak vært strategiarbeid. Dette aspektet ved å være trainee, synes jeg ikke bare er veldig viktig, men også svært ønskelig.

Arbeidsmiljøet på Aibel faller meg rett til hjertet. Det er en organisasjon hvor det er høyt under taket og terskelen til å slå av en prat med hvem dette måtte være, er ganske lav - til og med vaktmesteren, som for øvrig er en veldig hyggelig kar.

Historien fortsettes/skrivefeil og setningsoppbygging forbedres, og mer informasjon om denne fantastiske mannens befaringer kommer - i umiddelbar fremtid!

Reno Hansen