Trainee Per Kristian Leikanger

Født: 1988.

Kommer fra: Skodje.

Utdanning: Bacehlorgrad i Media, IKT og design fra Høgskulen i Volda.

Modulbedrifter: Vestbase, NorSea Group og Tidens Krav.

 

Jeg hørte først om KOM Trainee gjennom lærere og plakater under studiene i Volda. Jeg synes der og da at det virket som et spennende program, men mest av alt må jeg takke tidligere trainee Hege Kristin Hovde for at jeg endte opp i Kristiansund. Vi har samme utdanning, og det var først da hun forklarte at dette programmet passer ypperlig for oss mediefolk at jeg skjønte at jeg måtte søke.

Min bachelorgrad kan forklares som den bredeste mediebacheloren i Volda. Gjennom den får man et innblikk i mange forskjellige fagfelt, som for eksempel foto, filmproduksjon, lyddesign, webutvikling, konseptutvikling og design. Bak disse relativt praktisk rettede fagfeltene får man en allsidig kompetanse som blant annet kan benyttes i bedrifters markedsførings- og kommunikasjonsarbeid.

Som trainee får man en unik start på karrieren, og etter min mening en mykere overgang fra studier til arbeidsliv enn man ville fått ved å gå rett over i en vanlig, fast jobb. Modulbedriftene er opptatt av at man skal lære bedriften å kjenne, og ikke minst utvikle seg på veien. Man får brynet seg på mange ulike typer oppgaver og får erfare forskjellige arbeidsmiljøer gjennom de ulike bedriftene.

Utvikling satses det også på gjennom trainee-programmet, hvor man flere ganger i året får delta på lærerike kurs og seminarer. I tillegg er vi traineene flinke til å møtes på ettermiddag, kveld og i helgene for å finne på noe sammen. På denne måtes skapes en trygg ramme. Man får venner for livet og et solid nettverk i en by med et spennende næringsliv.

I min første modulbedrift, Vestbase, er jeg godt i gang med arbeid relatert til kommunikasjon, og har blant annet et meget spennende filmprosjekt på gang. Etter åtte måneder i Vestbase, skal jeg jobbe åtte måneder i NorSea Group, altså konsernet som Vestbase er en del av. Dette har aldri blitt gjort før i KOM Trainee-sammenheng, og er derfor ekstra spennende. Til slutt har jeg åtte måneder hos Tidens Krav, hvor jeg i større grad blir en av mange med mediekompetanse.

Kristiansund er en trivelig liten by med litt av storbyens lynne. Et solid næringsliv, et hyggelig og imøtekommende folkeslag og et yrende kulturliv med blant annet konserter og festivaler, gjør det til et flott sted å bo og jobbe. Stillingen i KOM Trainee har gitt meg en fantastisk start på karrieren. Jeg er alt i alt utrolig takknemlig for muligheten jeg har fått, og gleder meg til fortsettelsen!

 

 

 

Per Kristian Leikanger