Trainee Nicoline Ibsen-Børnick

Født: 1989

Kommer fra: Geilo

Utdanning: Master i rettsvitenskap fra UIB, juridiske enkeltemner fra UiB og UiO.

Modulbedrifter: Kristiansund kommune.


Mitt første møte med Kom Trainee var gjennom studievenner fra Kristiansund. Jeg ble fortalt om spennende bedrifter, et variert program og rom for faglig utvikling. Dette virket lovende, men jeg var fortsatt ikke overbevist om at Kristiansund var byen for meg. Litt på slump sendte jeg likevel inn en søknad og ble svært overrasket da jeg fikk invitasjon til intervjudagene. Under disse dagene ble jeg mer og mer overbevist om at dette programmet ville være relevant for meg. Jeg ble introdusert for en rekke spennende bedrifter og møtte mennesker som var genuint interesserte i min kunnskap. Da jeg fikk tilbud om jobb var det lett å takke ja og jeg begynte raskt å se frem til en ny hverdag i Kristiansund.

Jeg skal ha alle mine tre moduler i Kristiansund kommune, innenfor ulike enheter. Etter snart tre måneder i barneverntjenesten har jeg blitt presentert for mange praktiske og faglige utfordringer og fått større innsikt i barnevernets arbeid. Jeg har fått mange dyktige kollegaer som villig stiller opp når jeg lurer på noe, samtidig er jeg eneste jurist på huset og må i stor grad stole på egen kunnskap. Nå har jeg også begynt å samarbeide med kommuneadvokaten og vil på sikt bli advokatfullmektig der. Det har vært en hektisk, utviklende og innholdsrik høst og jeg ser med stor spenning frem mot fortsettelsen.

Som en del av Kom Trainee får man en spennende og litt annerledes start på yrkeslivet, med en fin kombinasjon av fellesskap oss traineene imellom og veiledning fra programledelsen. Fagprogrammet gir en mulighet til å utvikle seg på tvers av utdanning og erfaring og tilbyr variasjon i arbeidshverdagen. Traineerogrammet som helhet har høy sosial takhøyde og representerer en god plattform for trivsel og en spennende hverdag også utenom jobb. Alt i alt er jeg strålende fornøyd med beslutningen min om å søke meg inn som en del av kull 2017.

 

Nicoline Ibsen-Børnick