Trainee Merete Sjøvang Maurset

Født: 1990
Kommer fra: Kristiansund
Utdanning: Master i statsvitenskap, med fordypning i offentlig politikk og administrasjon, fra NTNU. Utvekslingsopphold ved UC Berkeley, California.
Modulbedrifter: Kristiansund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune.


Mitt første bekjentskap med Kom Trainee var på Nettverksdagen i Kristiansund. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av ordningen, og bestemte meg for å søke da jeg nærmet meg slutten på studenttilværelsen. Jeg ønsket meg hjem til Kristiansund, men var spent på hvilke arbeidsmuligheter som fantes i regionen. Kom Trainee har vist seg å være en perfekt start på arbeidskarrieren. Kristiansund har mye å by på, både fin natur, byliv og et rikt kulturliv. Det er en flott by å bo i, og mye å finne på også utenom jobb. Som trainee får man et naturlig nettverk, både faglig og sosialt.
 
I min første modulbedrift, Kristiansund kommune, jobber jeg ved Personalseksjonen. Min første måned i kommunen har vært spennende, lærerik, og preget av høyt tempo. Jeg har fått være med på mye forskjellig allerede, og har fått varierte arbeidsoppgaver. Kombinasjonen av oppgaver synes jeg er midt i blinken; jeg får jobbe med tema som direkte kan relateres til utdannelsen min, samtidig som jeg får prøve noe helt nytt. Slik får jeg innblikk i helt nye felt og arbeidsoppgaver, og en bred erfaring som jeg tror vil komme til god nytte i arbeidslivet etter endt traineeløp.

Å være trainee er en fin overgang fra studentilværelsen til arbeidslivet. Jeg har i stor grad fått lov til å være med og forme arbeidshverdagen selv, ved å komme med innspill til arbeidsoppgaver jeg synes er interessante. Noe av det mest positive knyttet til å jobbe som trainee er at jeg får arbeide selvstendig med arbeidsoppgavene mine, samtidig som jeg får gode råd og veiledning fra modulansvarlig, og programledelsen. Dette er veldig betryggende når en er nyutdannet og fersk i arbeidslivet. Gjennom Kom Trainee får vi også muligheten til å være med på et spennende fagprogram, slik at vi får utvikle oss faglig.

Jeg trives så langt veldig godt som trainee, og gleder meg til fortsettelsen.

Merete Sjøvang Maurset