Trainee Mats Joakim Grindheim

Født: 1992

Kommer fra: Bergen

Utdanning: Siviløkonom med spesialisering i strategi og kompetanseledelse, Høgskolen i Sørøst-Norge.

Modulbedrifter: SpareBank 1 Nordvest, Kristiansund Kommune og Vestbase  

På slutten av mitt studieløp var tiden inne for å planlegge veien videre. Å bli trainee sto øverst på min ønskeliste. Mine venner fra Kristiansund gjorde meg oppmerksom på Kom Trainee. Håpefull søkte jeg, og heldigvis kom det et tilbud om jobb.

I min første modul, Sparebank 1 Nordvest, er jeg godt i gang med mine arbeidsoppgaver. For tiden arbeider jeg med to prosjekter relatert til bankens strategi. Arbeidshverdagen er variert og jeg får utfordringer innenfor forskjellige fagområder. Jeg har hatt en bratt læringskurve og får tett oppfølging i form av jevnlige møter med modulansvarlig og mentor.

Det beste med å være Trainee er at man får prøve seg i mye forskjellig. Dette danner et godt utgangspunkt når man skal velge videre retning for sin egen karriere. Som trainee blir man kjent med ulike bransjer, blir utfordret og får lære av mange interessante personer på veien. Møre og Romsdal byr på flott natur, og nordmøringer er over gjennomsnittet hjelpsomme og imøtekommende. Jeg har allerede fått et stort nettverk med nye venner. Ukene i Kristiansund er sjeldent rolig og det skjer noe hele tiden (turer, quiz, kanonballturnering, hyttetur, spillekvelder og forestillinger). Å være trainee er en fin overgang fra studenttilværelsen til arbeidslivet og anbefales på det sterkeste!  

Mats Joakim Grindheim