Trainee Marielle Kongestøl

Alder: 25
Sted: Sotra
Utdanning: Årstudium i medisin grunnkurs, Atlantis Medical College, Spania Bachelor i eksportmarkedsføring, Høgskolen i Ålesund
Modulbedrifter: SpareBank 1 Nordvest og NEAS

Mitt første møte med Kom Trainee var da jeg møtte tidligere traineer på en karrieredag ved Høgskolen i Ålesund. Det var mitt første år som student og jeg hadde ikke helt peiling på hva jeg hadde lyst til å gjøre når jeg ”ble stor”. Tilbudet som Kom Trainee hadde var noe helt annet enn hvordan jeg forestilte meg arbeidslivet, og jeg ble interessert. Veldig interessert. Jeg hadde jo tatt en utdanning som kunne brukes til det meste og dette var jo en perfekt måte å bli kjent med forskjellige bransjer. I to år gikk jeg utålmodig rundt og ventet på min tur til å søke, og heldigvis fikk jeg sjansen til å bli en del av Kom Trainee etter endt utdanning. Hurra!

Jeg visste veldig lite om Kristiansund før jeg hørte om Kom Trainee. Jeg kommer fra Sotra, men har bodd i Spania, Ålesund og Lisboa og var litt urolig for at Kristiansund ble for stille for meg. Den gang ei!  Byen, folkene og stemningen her er veldig sjarmerende. Det er lett å bli kjent med folk og jeg har blitt så godt tatt i mot. Byen er i vekst og mulighetene er mange. Det finnes utallige fritidstilbud og organisasjonen Arena sørger for at unge i næringslivet møtes. Her møter man tilflyttere, tilbakeflyttere, de som aldri har flyttet og gamle traineer. Sosialt, kjekt og lærerikt - Kristiansund er virkelig en by man trives i!

Kom Trainee har levd opp til mine forventninger.  Tenk å få muligheten til å teste ut forskjellige bedrifter, arbeidskulturer, møte forskjellige kollegaer og avdelinger på to år? På min tredje dag i SpareBank 1 Nordvest ble jeg med på konsernledermøte. Tror ikke mange andre arbeidsplasser kan tilby noe slikt etter kun et par dager i en bedrift, men fordi man er trainee får man være med på så mye! Læringskurven er bratt og dagene er travle, men det gjør ikke noe når man har en fantastisk gjeng å oppleve det med. Programledelsen er veldig støttende og vi har egen coach som hjelper oss med råd og tips. I tillegg har kull 2012 og 2013 blitt en sammensveiset gjeng som har det kjekt sammen, både i jobbsammenheng og utenom. Fra fjellturer og kurs til kanonballturnerning og Nettverksdagen – Kom Trainee er faktisk Norges mest sosiale traineeprogram.

Marielle Kongestøl