Trainee Marie Aune Damlie

Født: 1990

Kommer fra: Trondheim

Utdanning: Bachelorgrad i biologi fra NTNU, og mastergrad i Helse, Miljø og Sikkerhet fra NTNU med spesialisering innen sikkerhetsledelse.

Modulbedrifter: Statoil, NEAS og Kristiansund kommune.

 

Mitt første møte med Kom Trainee var på NTNU høsten 2013. Her møtte jeg noen svært hyggelige traineer på stand som hadde mye spennende å fortelle om traineeprogrammet. Jeg hadde akkurat begynt på masterstudiet og var ikke klar over at det fantes en slik fantastisk mulighet i vakre Kristiansund. Det å kunne få arbeide i opptil tre bedrifter i løpet av to år er en unik mulighet til å få et innblikk i flere ulike bransjer. Med en mastergrad i HMS kan man jobbe med det meste, og jeg så på dette traineeprogrammet som en unik mulighet til å kunne finne ut av hva jeg har lyst til å jobbe med i tiden fremover. Allerede to år før jeg sendte søknaden hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle gjøre mitt beste for å få lov til å være med på dette eventyret av muligheter jeg nå sto ovenfor. Jeg var så heldig å bli innkalt til intervju, og etter tidenes telefonsamtale ble det klart at jeg hadde fått meg jobb som trainee og skulle flytte til Kristiansund.

Jeg har en tverrfaglig utdanning hvor emnene som inngår i studiet har gjort meg i stand til å se helhet, hvor jeg kan bidra til å ta ansvar for HMS-arbeidet i bedrifter og virksomheter. Etter å ha arbeidet noen uker i Statoil, som er min første modulbedrift, ser jeg hvor viktig det er at man forstår den prosessen man arbeider med for å kunne løse utfordringer innen HMS på en tilstrekkelig og god måte. Dette skaper derfor en morsom og variert arbeidshverdag, med mange spennende og utfordrende oppgaver. Ved å arbeide som trainee har jeg inntrykk av at man får muligheten til å gjøre så mye mer enn man ville fått som nyutdannet i en vanlig jobb.

Som ny i Kristiansund er det veldig kjekt at Kom Trainee er Norges mest sosiale traineeprogram. Dette har gjort flyttingen til en dans på roser, siden vi alle er i samme situasjon og fordi det skjer veldig mye sosialt, også utenfor jobb. Det å være trainee er en veldig fin overgang fra studier til arbeidsliv, da man får personlig veiledning underveis og deltar på et svært nyttig fagprogram tilpasset kompetanse og behov. Jeg kunne ikke fått en bedre start på yrkeskarrieren og jeg er evig takknemlig for å ha fått drømmejobben.

Marie Aune Damlie