Trainee Marcus Dons

Utdanning: Siviløkonom med spesialisering innen økonomisk analyse, Universitetet i Tromsø

Mine bedrifter: SpareBank1 Nordvest, Avinor og Aibel

Jeg ble gjort oppmerksom på Kom Trainee i løpet av mitt siste år på utdannelsen min i Tromsø, og jeg bestemte meg raskt for at dette var noe jeg ville ta del i. Jeg hadde lenge grublet mye rundt hvilken bransje jeg ønsket å tre inn i, og med min allsidige utdannelse var det ingen klare retninger for meg å ta. Så hvorfor ikke prøve å bli en av de heldige som får prøvd ut 3 helt forskjellige næringer i løpet av en toårsperiode? Hvem kan vel be om en bedre overgang fra studielivet til arbeidslivet?

Per dags dato har jeg vært litt over 3 måneder på økonomikontoret til SpareBank1 Nordvest. Her har jeg kommet raskt inn i mine arbeidsoppgaver. De inkluderer i hovedsak regnskapsrapportering, utvikling av nye rapporteringsdokumenter og daglige rutiner. I tillegg får jeg som trainee ta del i mye annet spennende som jeg nok ellers ikke ville fått som vanlig økonomimedarbeider. Jeg stortrives i banken, men ser samtidig fram mot nye utfordringer som vil møte meg hos Avinor og Aibel etter
hvert.

Så langt har alt svart til forventningene mine. Byen er stor nok og inneholder det man har behov for, lønnen er bra, arbeidsoppgavene er utfordrende, og jeg trives godt med de menneskene jeg omgås med. Hverdagen går stort sett til jobb, sosiale aktiviteter og trening. Helgene er sjelden rolige, og det skjer noe hele tiden. Fra arrangementer gjennom Arena (kanonballturnering, pub-til-pup-runde, med mer) til turer og fester.

Jeg er overbevist om at Kom Trainee gir meg en unik mulighet til å utvikle meg selv gjennom disse to årene. Nå er det opp til meg selv å dra nytte av denne muligheten og sørge for å bygge opp nok kompetanse til å kunne velge akkurat den retningen jeg ønsker å ta etter endt traineeløp.

Jeg stortrives som trainee i Kristiansund!

Marcus Dons