Trainee Jon Bolstad

Født: 1989

Kommer fra: Ål

Utdanning: Sivilingeniør i kjemisk prosessteknikk med spesialisering innen katalyse og petrokjemi, fra NTNU i Trondheim

Modulbedrifter: Skretting, Shell og PXO

 

Jeg har alltid vært veldig glad i Vestlandet, og under mitt siste år på NTNU deltok jeg på Traineedagen. Her fikk jeg virkelig øynene opp for Kristiansundsregionen etter å ha pratet med traineene på standen som gladelig fortalte om traineeopplegget, jobbmulighetene, byen, naturen og alle skimulighetene. Selv om jeg i utgangspunktet ikke hadde noen tilknytning til Kristiansund, var jeg allerede som student mye på ski i fjellområdene nær Kristiansund uten å være bevisst på at det lå en særpreget nordmørsk by bare et steinkast unna. Jeg var for oppslukt av «Vårens mest fantastiske eventyr», og da det åpenbarte seg at Kristiansund ligger nært fjell og fjord (nesten ute på åpent hav for en med min bakgrunn), skjønte jeg straks at KOM Trainee er midt i blinken for meg!

I min første modulbedrift, Skretting, jobber jeg i Investeringsavdelingen i et prosjekt med fokus på tilrettelegging av fremtidige prosjekter i bedriften. Her ble jeg mer eller mindre kastet rett inn, noe som både er utfordrende og spennende. I arbeidet så langt har jeg gjort mye research, kontaktet leverandører og utviklet verktøy for senere bruk. Det er veldig motiverende og alltid ha en finger med i spillet både i utvikling og bestemmelser. Gjennom traineeprogrammet har jeg også vært på lærerike fagsamlinger hvor jeg har vist mine styrker og svakheter, og definert områder for min egen utvikling.

Etter å ha vokst opp på bygda og levd storbylivet fem år i Trondheim under studiet, har jeg ingen trang til å bo i en storby. Å komme flyttende til Kristiansund kunne tenkes å være svært utfordrende, men det har det på ingen måte vært. Jeg har blitt veldig godt mottatt, og det er lett å komme i kontakt med andre på min egen alder både gjennom traineeprogrammet og andre sosiale arenaer. Ved å ta litt initiativ selv, er det mange aktiviteter å delta på. At områdene i og rundt Kristiansund er et klatreeldorado var nytt for meg, så da er ingen ting i veien for å begynne med en ny aktivitet J

Det som fascinerer meg mest med Kristiansund er særpreget med at byen ligger på fire øyer. Når jeg er så heldig å bo kun to meter fra havnebassenget, må jeg innrømme at jeg hver eneste dag gleder meg som en unge til å se Hurtigruten nærmest kjøre inn i stuevinduet! At Kristiansund er preget av båttrafikk kommer tydelig fram med beliggenheten i Norges ferjefylke. Dersom man skal på en litt lengre tur er det viktigste å rekke ferja, som også byr på et fint avbrekk med den selvfølgelige belønningen; svele med smørkrem! Velbekomme!

Jon Bolstad