Trainee Ingrid Walstad Larsen

Født: 1987.

Kommer fra: Trondheim.

Utdanning: Master i sosiologi fra NTNU og årsstudium i spansk og latinamerikansk litteratur, Høgskolen i Vestfold.

Modulbedrifter: Møre og Romsdal fylkeskommune: tannhelsetjenesten, Kristiansund VGS og sentraladministrasjonen.

 

Under masteroppgaveskrivinga i vår gikk det opp for meg at jeg var klar for et nytt og spennende eventyr utenfor trygge Trondheim. Jeg sendte inn en søknad til KOM Trainee, og vips ble jeg innkalt til intervju! I april ble det klart at jeg skulle flytte til Kristiansund, og det kriblet i magen flere måneder etter telefonsamtalen der jeg fikk høre at jeg hadde fått jobben. Jeg elsker å prøve ut nye ting, og har alltid hatt en fascinasjon for Møre og Romsdal. Endelig fikk jeg muligheten til å prøve ut noe helt nytt og spennende!

I min utdannelse har jeg fordypet meg i både kvantitativ og kvalitativ metode, områder innenfor kultur- og mediesosiologi, ulikhet- og velferdssosiologi, organisasjonssosiologi samt funksjonshemmingsteori. Da jeg fikk vite hvilke modulbedrifter jeg skulle jobbe hos ble jeg utrolig spent. En sosiolog i tannhelsetjenesten? Det hadde jeg aldri hørt om før. Etter å ha jobbet i noen måneder ser jeg hvor mange utrolig spennende problemstillinger og prosjekter tannhelsetjenesten har. Stillingen min er perfekt for en sosiolog! Det er dette som er fordelen med å være trainee, jeg får prøve ut ting jeg aldri hadde fått muligheten til å prøve ut som «vanlig» ansatt.

Mine kolleger i Møre og Romsdal fylkeskommune ønsker at jeg skal lære meg mest mulig i løpet av tiden jeg er her, derfor er de opptatt av at jeg får god innsikt i politiske prosesser, delta på ulike avdelings- og stabsmøter, leder- og fagsamlinger, kurs og diskusjoner. I løpet av oktober og november skal jeg besøke tannklinikker i fylket, der jeg får intervjue tannhelsepersonell og se hva de gjør i jobben sin. I november skal jeg være med fylkesrådmannen, fylkestannlegen og kontorsjefen på klinikkåpning i Valldal. I februar skal vi på tur med hurtigruta til Trondheim og få omvisning på tannhelsetjenestens kompetansesenter i Midt-Norge, og i april skal jeg ha innlegg på tannhelsetjenestens etatssamling. En typisk dag består av artikkelskriving, utforming av undersøkelser og prosjektgjennomføring innenfor medarbeiderutvikling. Arbeidsdagen er variert og fantastisk morsom, og jeg gleder meg til å komme på jobb hver dag!

Når jeg kommer hjem fra jobb tar jeg på turskoene og utforsker det fantastiske naturområdet i Kristiansund. Jeg har funnet meg en «tenkebenk» ved havstien på Kirkelandet der jeg kan se solnedgangen mens måsene flakser rundt og båtene driver forbi. Gjennom traineeordningen får jeg et solid nettverk i Kristiansund og omegn, jeg har fått gode venner og har blitt introdusert for et fantastisk traineemiljø. I traineenettverket har vi faste middager hver uke, vi drar på hytteturer og konserter sammen, og jobber i team opp mot Nettverksdagen som arrangeres i desember. Innbyggerene i Kristiansund er utrolig imøtekommende og inkluderende, og jeg føler meg godt mottatt som ny borger i Møre og Romsdal. Jeg har allerede fått høre at jeg har begynt å legge om dialekten (og det bare etter et par måneder), så dette lover bra! Blir jeg usikker på hva som skjer i helga tusler jeg ned til kaia og titter over til Nordlandet. Der står det et gigantisk Hollywood-skilt som viser ukas aktiviteter. Stillingen i KOM Trainee er drømmejobben for meg, jeg kan ikke se for meg en bedre måte å starte arbeidslivet på.

Ingrid Walstad Larsen