Trainee Ida Ørjansen Heggem

Født: 1989.

Kommer fra: Kristiansund.
Utdanning: mastergrad i statsvitenskap fra NTNU, med fokus på statistikk og analyse.

Moduler: Møre og Romsdal Fylkeskommune, Vestbase.

Etter fem år som student ved NTNU i Trondheim lengta jeg hjem «… te lukt av skumpiska sjø».  Jeg var usikker på jobbmulighetene mine som statsviter i Kristiansund, men jeg visste at jeg ønsket å flytte tilbake å bidra med min kompetanse og engasjement i regionen. Da var Kom Trainee midt i blinken for meg!

Som trainee i Kom Trainee er jeg så heldig å få opparbeide meg en grad av arbeidserfaring jeg ikke ville fått som en «vanlig» arbeidstaker. Ikke bare får jeg sjansen til å jobbe i to veldig ulike bedrifter i løpet av to år, men i løpet av disse årene får jeg også kurs i blant annet mediehåndtering, kommunikasjon og prosjektledelse gjennom Kom Trainee. I tillegg får vi som traineer anledning til å sette teorien fra disse kursene ut i praksis gjennom arbeidet med Nettverksdagen.

Kom Trainee har vært en fantastisk start på arbeidslivet for meg. I jobben min ved plan- og analyseavdelinga hos Møre og Romsdal fylkeskommune har jeg allerede vært med på å utarbeide Fylkesstatistikk 2013 og vært prosjektleder for 2013-utgaven av kommunestatistikk. Jeg har lært mye i løpet av disse fire første månedene, og vet at jeg kommer til å få mye erfaring resten av modulen også. Samtidig ser jeg fram til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver hos Vestbase ved inngangen til 2015.

I Kom Trainee er læringskurven høy og forventningene store, og vi får hele tiden oppbacking fra programledelse, coach og modulansvarlige. Samlet sett gir dette oss traineer en «flying start» på karrieren!

Ida Ørjansen Heggem