Trainee Haavard Haugse

Født: 1993

Kommer fra: Bergen

Utdanning: Master i Energi og miljø, hovedprofil Energiplanlegging og analyser. NTNU.

Modulbedrift: Nordmøre Energiverk

Det var en solfylt aprildag jeg satt i en fullpakket bil på vei til skitur og hytteglede da telefonen ringte. Minutter senere var de første linjene av mitt Komtrainee-eventyr skrevet.

Mitt første inntrykk av Kristiansund fikk jeg da jeg var på tur på Tustna en vårdag 2015. Tustna er en øy like nord-øst for Kristiansund som byr på spektakulære turmuligheter. Jeg har alltid følt meg godt til rette blant høye fjell og dype daler, så etter denne turen fikk Kristiansund en plass på «Her kan jeg tenke meg å bo»-listen min.

Etter fem fine år i Trondheim ble det for vanskelig å bevege seg langt bort fra byen jeg var blitt så glad i. Kristiansund fristet med spennende arbeidsoppgaver og en flott natur, og etter to dager i byen i forbindelse med intervju var jeg overtalt. Det var derfor et enkelt valg å ta da jeg fikk tilbud om jobb i Kristiansund!

Fra NTNU har jeg tatt med meg en elkraftutdanning som jeg i dag bruker i NEAS (Nordmøre Energiverk). Her skal jeg tilbringe alle mine tre moduler, dvs. to år. Noe jeg vil trekke frem som det beste med mine første uker i jobb er muligheten til å få være med energimontørene ut i felt og se hvordan det praktiske arbeidet utføres. Med en (nesten utelukkende) teoretisk utdannelse har det vært veldig spennende å få se hvordan teorien blir utført i praksis.

Som ny trainee i byen er det ikke mangel på fritidsaktiviteter og muligheter for å bli kjent med nye mennesker. Quiz-kvelder, middager og annen moro er hverdagskost i Komtrainee-gjengen. Det er stadig nye mennesker å møte og ny kunnskap å lære. Jeg ser frem til to spennende og innholdsrike år!

Haavard Haugse