Trainee Asle André Orseth

Født: 1987.
Kommer fra: Ski.
Utdannelse: Siviløkonom med spesialisering i markedsføring, Handelshøyskolen i Trondheim.
Modulbedrifter: Kristiansund kommune, GC Rieber Oils og Knutzon Senteret.

Da jeg vurderte hva jeg skulle gjøre etter studiene så jeg for meg to mulige utfall. Det ene var å søke lykken i en storby, som så mange andre i min situasjon bestemmer seg for. Kjøre safe. Det andre var å velge en litt mer utradisjonell karrierevei. Tanken bak dette var at man kanskje kunne få en jobb som var litt mindre spisset og ensidig, og ga flere spennende utfordringer dersom man var villig til å komme til en mindre plass. Jeg ble ikke skuffet.

Å være trainee er virkelig herlig. Å føle at man blir satt pris på og at det man gjør blir lagt merke til og betyr noe, er virkelig motiverende. Jeg føler meg heldig over å være en del av et system som virkelig støtter meg og legger til rette for at jeg skal trives både faglig og sosialt. Jeg har en egen coach som jeg kan snakke med, og som hjelper meg i å forfatte og forsøke å nå de mål som jeg setter meg i utviklingsplanen. Jeg får være med på lærerike kurs opptil flere ganger i året, kurs som ellers ville kostet tusenvis av kroner. Jeg har stor frihet til å bestemme min egen jobbhverdag, i samråd med mine modulbedrifter. I tillegg til det faglige får jeg nærmest servert en fiks ferdig vennegjeng i form av de andre traineene, og vi blir fort kjent ettersom vi har ansvar for å arrangere en karrieredag som vi kaller Nettverksdagen allerede første høsten.  Det er godt å ha noen som er i samme situasjon som en selv som man kan prate med.

Jeg kan ikke se at det er mulig å få en bedre start på arbeidslivet. Erfaringen jeg tilegner meg på kort tid vil være gull verdt for framtiden. Man får ansvar fra dag én og allerede etter noen måneder fikk jeg i oppdrag å lede et viktig prosjekt for Kristiansund kommune, min første modulbedrift. I tillegg så bygger man nettverk utrolig raskt, ettersom man har flere jobber og mange som man møter på sin vei som trainee i en mindre by. Dessuten så må jeg få legge til at Kristiansund er en virkelig fin plass. Å ta Sundbåten til jobb hver morgen er i seg selv grunn nok til å flytte hit. I tillegg så finnes det faktisk veldig mange ting å ta seg til, både i naturen og i byen. Siden jeg ikke hadde noen spesielle forventninger til hvordan det skulle være å bo her, er det på dette området jeg har blitt mest positivt overrasket. Jeg stortrives.

Asle André Orseth