Trainee Anne Katrine Gulli

Utdanning: Ingeniør materialteknikk offshore, høgskolen i Sør-Trøndelag

Hospiterer hos: Vestbase AS, SolidTech og Aibel.

Jeg søkte på Kom Trainee sin stilling grunnet at jeg var veldig usikker på om jeg ville begynne på masterutdanning eller starte i jobb. Jeg søkte på begge delene, men når tilbude fra Kom Trainne kom var valget lett.  Jeg ser på dette som en fin mulighet til å få en litt annen start på jobblivet enn hva som er vanlig og masterutdanningen kan jeg alltid ta ved en senere anledning. Nå får jeg hospitere hos tre ulike bedrifter som er i samme bransje i en periode på over 2 år. Dette trur jeg vil gi meg en bredde og erfaring, som jeg tror ikke hadde fått om jeg startet i en faststilling rett etter utdanningen min. I tillegg vil jeg få erfaringer med ulike arbeidsmetoder hos forskjellige bedrifter, samt vil jeg møte mange kolleger på kort tid, som det dannes relasjoner med.

Før jeg flyttet til Kristiansund, hadde jeg bare vært innom byen med hurtigruta og en helgetur under et konkurransestevne i svømming som yngre. Det som jeg merket fort etter jeg flyttet hit var det er en liten storby, med det meste ganske sentralt. Siden jeg ser på Trondheim som min andre hjemby, er det enkelt å komme seg til Trondheim, når jeg ønsker det. I tillegg har Kristiansund en fin natur rundt seg med mange muligheter for friluftsaktiviteter på lang og i vann.

Gjennom Kom Trainee får jeg muligheten til å delta på kurs og samlinger, som ikke er sikkert jeg ville fått mulighet til å delta på i en fast stilling som nyutdannet ingeniør. Videre er det et godt samhold mellom Traineer, samt en god mottakelse av de som har gått gjennom Trainee programmet før oss. I tillegg har vi blitt presentert for tidligere Treineer som har blitt boende i Kristiansund etter de er ferdig med sitt program.

Anne Katrine Gulli