Kristiansund - by ved hav!

Kristiansund er en kystby mellom Trondheim i nord og Molde og Ålesund i sør. Byen har ca. 24 400 innbyggere og folketallet er økende.

Like under har vi samlet et knippe linker for den som foretrekker en litt mer visuelt stimulerende presentasjon over hva som kan vente deg dersom du velger en karriere i vår region.  

Næringsliv

Kristiansund er blant landets viktigste oljebyer, med en av landets største baser for oljerelatert virksomhet. Kristiansunderne er også gode på næring knyttet til havbruk og fiske. Byen preges av vekstambisjoner, og stadig flere unge utdannede flytter hit for å bo og arbeide. Vi har aktive gründernettverk og overkommelige boligpriser.

Aktiviteter

Sentrum byr på hyggelige kafeer, små nisjebutikker, kjedebutikkene du ikke kan leve uten, en postkortvakker havn, fiskerestauranter med kortreist mat, nydelige parker og turområder, og landets eldste og koseligste operahus.

Både i og rundt Kristiansund er man velsignet med frisk luft og rent vann, eksepsjonelle forhold for dykking, toppturer og friluftsliv. For den gjengse turgåer har man alt man trenger i sentrum; grønne plener og kilometervis med brede og smale turstier i Kringsjå-området hvor man kan se utover havet, plukke blåbær, jogge, grille og fotografere.

Kulturliv

Vi har et fantastisk musikk- og dansemiljø i byen. Byen har flere danseskoler, en tett arrangementskalender, storband, symfoniorkester og et betydelig miljø for jazz og rock. Dessuten er vi en musikal-, revy- og operaby. Operaen i Kristiansund benytter frivillige til de årlige Operafestukene. Her er det store muligheter for å få minneverdige og nyttige erfaringer i kultur- og underholdningsbransjen. Andre store, årlige arrangement med muligheter for medvirkning er den feststemte og folkelige Tahitifestivalen, og den internasjonale fotofestivalen Nordic Light Festival.

Tilgjengelighet

Det går hurtigbåt til og fra Trondheim flere ganger daglig. Man kjører til Molde på ca. en time. Hurtigruta har anløp her, og fra flyplassen går direkteruter til Oslo, Bergen, Stavanger, Haugesund og Kristiansand. Det er også daglig bussforbindelse til Volda, Ørsta, Molde og Ålesund.