Siviløkonomen Cecilia tester sine tekniske kunnskaper

Hvordan er det å lage milliardkontrakt for Statoil, jobbe med entrepenørskap, fiber og kabel-TV? Les hvordan traineehverdagen er for Cecilia.

Jeg har akkurat startet min siste modul hos NEAS på bredbåndsseksjonen og gleder meg veldig til de kommende åtte månedene med fiber og kabel-TV. Med en svært begrenset kunnskap på området før jeg begynte, har jeg under disse to ukene økt mine tekniske kunnskaper og mitt ordforråd med hestelengder. Jeg har sett hvordan man installerer fiber hos kunder, hvordan man planlegger nye felt, og hvor liten en fibertråd faktisk er. En sak som er sikker, er at under disse åtte månedene kommer mine tekniske kunnskaper å øke drastisk. Og det er akkurat dette jeg elsker med å være trainee i Kom Trainee.

Som trainee har jeg fått veldig mye ansvar og mange spennende og varierte oppgaver. I de fleste tilfeller handler det om oppgaver og områder jeg aldri har vært innom tidligere, og i begynnelsen har det ofte føltes litt skummelt og utfordrende. Som når jeg som trainee i Statoil fikk sjansen til å være med og utforme kontrakt og evaluere tilbud fra leverandører på basetjenester på norsk sokkel. Da jeg fikk denne oppgaven visste jeg ikke hvilke typer tjenester som ble gjort på en base eller hvordan en kontraktprosess på en milliardkontrakt gikk til. Etter åtte måneder og mange spennende oppgaver, som å bygge evalueringsmodeller, skrive tjenestebeskrivelser, delta i forhandlingsmøter og legge strategi innfor disse, vet jeg nå eksakt hva som gjøres på en base og hvordan prosessen for en fem-milliarders kontrakt går til i Statoil.

Før jeg startet i Statoil jobbet jeg i Knudtzon Senteret, en industriinkubator som blant annet hjelper entreprenører å starte foretak. En veldig spennende bedrift der jeg møtte mange interessante mennesker med mange gode ideer. I Knudtzon Senteret fikk jeg nytte av alt jeg hadde lært under studietiden. Allerede andre dagen på jobb hadde jeg mitt første egne kundemøte der jeg skulle hjelpe til å utforme et budsjett. I etterkant så var mitt første oppdrag kanskje ikke så bra som det kunne vært, budsjettet var veldig detaljert og veldig ”skolebasert". Men det er akkurat dette som er så bra med å være trainee, man bare slenges ut i det og man får ofte mye ansvar fra starten. Det gir en utrolig motivasjon og bratt læringskurve. I dag har jeg lært å ikke gjøre ting så komplisert og akademisk. Verden utenfor skolebenken ser veldig annerledes ut.