Sivilingeniøren Siri forteller om en variert hverdag hos Skretting

Fire måneder er gått siden jeg startet i Kom Trainee og Skretting. Det har vært fire morsomme og utfordrende måneder hvor jeg har lært masse!

Jeg kunne ingenting om fiskefôrproduksjon før jeg startet, så de første ukene gikk med til å bli kjent med både prosessen og fabrikken. Skretting Averøy er en stor fabrikk, så det var veldig greit å få litt tid på å bli kjent. Spesielt siden jeg jobber mye i fabrikken.

Til daglig jobber jeg med kvaliteten på fiskefôret. En av mine hovedoppgaver er å samle inn data, analysere disse, for deretter prøve og optimalisere prosessen. For å kunne gjøre dette har jeg blant annet lagd rapporter som oppdateres ukentlig, og som viser trender i noen utvalgte kvalitetsparametere. Samtidig er jeg ofte på laben og tar prøver som jeg analyserer. I løpet av disse fire månedene har jeg også vært med på og kjørt noen tester, dokumentert hvordan bytte av deler på en maskin foregår og tatt liftkurs. Som du kanskje skjønner, så er arbeidshverdagen veldig varierende. Det er mye forskjellig som skjer, så en arbeidsuke er aldri lik!

I løpet av den korte tiden jeg har vært her har jeg lært mye om hvordan fiskefôr lages, hva det består av og mye annet. Jobben er spennende og jeg gleder meg til fortsettelsen :)

-Siri