Marcus' første modul - Sparebank 1 Nordvest

dons

Om et par dager har jeg vært 5 måneder ved økonomiavdelingen i SpareBank1 Nordvest. Tiden har flydd av gårde, og det er rart å tenke på at over halve tiden allerede har passert.

Om et par dager har jeg vært 5 måneder ved økonomiavdelingen i SpareBank1 Nordvest. Tiden har flydd av gårde, og det er rart å tenke på at over halve tiden allerede har passert.

Hverdagen min som økonomimedarbeider inneholder mye forskjellig. En av mine første oppgaver gikk ut på å bygge opp et nytt system for å rapportere månedsregnskapet til styret. Her fikk jeg frie tøyler til å utvikle et dokument slik jeg ville. Det var en veldig lærerik og effektiv måte å bli kjent med begreper, nøkkeltall og de forskjellige områdene banken driver innen. Pluss at det var veldig gøy å se hvor tidsbesparende mitt nye dokument var allerede ved første måned det ble tatt i bruk. I ettertid har en av mine faste rutiner vært å ferdigstille månedsregnskapet pluss å lage en presentasjon av dette til styret.

Allerede i slutten av november begynte forberedelsene av årsoppgjøret. Det har vært veldig spennende og lærerikt å få ha vært med på denne prosessen, selv om vi enda ikke er ferdig. Fra årsskiftet har vi tilbrakt mange overtidstimer i banken, og læringskurven har vært bratt. Mitt ansvar har vært årsoppgjøret for bankens datterselskaper pluss selvangivelsen til banken. I tiden framover blir mye av min tid å gå til og ferdigstille notene til regnskapet.

Dette er bare noen få av en lang liste med oppgaver jeg har utført og oppgaver som venter på meg. Jeg har vært veldig tydelig til min sjef at hun ikke trenger å være redd for å drukne meg med arbeidsoppgaver. Jeg er her i hovedsak for å utvikle meg selv og å tilegne meg så mye kunnskap som mulig på bare 8 måneder. Det får heller bli opp til meg å si ifra dersom det blir for mye. Så langt har dette fungert perfekt!

Jeg har hatt en fantastisk tid så langt hos SNV. Jeg har blitt tatt godt imot av trivelige medarbeidere, både på og utenfor jobb. Etter bare en måned i banken ble jeg med da hele konsernet reiste på strategisamling til Bjorli. Dette gjorde at jeg ble godt kjent med mine kolleger også på det sosiale plan. Jeg stortrives i banken, og som siviløkonom er jeg svært fornøyd med at jeg har fått muligheten til å jobbe med regnskap samtidig som jeg lærer meg banknæringen.