Livet på Vestbase!

vb

Jeg tjenestegjør for tiden i min siste modul hos Kom Trainee og befinner meg derfor på Vestbase, og nærmere bestemt hos Statoils forsyningsbase i Kristiansund.

Jeg tjenestegjør for tiden i min siste modul hos Kom Trainee og befinner meg derfor på Vestbase, og nærmere bestemt hos Statoils forsyningsbase i Kristiansund.

Det jeg skal jobbe med den tiden jeg er her er blant annet å utarbeide en metodikk for oppfølging og kontroll av lastebærere og til slutt lage et system som har metodikken til grunn. I praksis skal jeg holde oversikt over alle kontainere og andre typer lastebærere Statoil har, kontrollere lokalisering og kostnadsføring, samt oppfølge at dette forblir riktig ved endringer eller bevegelser. Bildet over er fra en av mine turer på basen hvor jeg er ute for å bekrefte lokalisering på noen kontainere, og vi ser boringsskipet West Navigator, som for tiden er på oppdrag for Shell på Draugen. Det er mye aktivitet på Vestbase for tiden, og mye mer er i vente.

Bildet under viser noe som overrasket meg da jeg fikk vite og som jeg ærlig talt finner litt fascinerende. Dette er LRA-sonen på basen. En sone for lastebærere som har rør eller annet utstyr som kan inneholde forhøyede mengder av naturlige radioaktive stoffer, såkalte lavradioaktive avleiringer. Det som er så fascinerende med akkurat dette er at det minner meg om at boring etter olje er en reise mange millioner år tilbake i tid hvor jorden var helt annerledes enn den er i dag og med et helt annet klima. Samme paralleller kan trekkes til boring i naturlig is, hvor du kan finne ut hvordan atmosfæren til jorden var for titusener av år siden.

Reno