Ida i sin siste modul - hos Vestbase AS

Statsviter Ida forteller om sine nye arbeidsoppgaver på Norges triveligste base.

Rett over nyttår startet jeg i min siste modul hos Kom Trainee. Det er rart at tida har gått så innmari fort, synes ikke det er lenge siden min aller første dag i Kom Trainee, hos Møre og Romsdal fylkeskommune. Men de neste 8 månedene skal jeg altså tilbringe på Norges triveligste base.

Vestbase er en av flere forsyningsbaser i Norseagroupkonsernet og er knutepunktet for offshorebasert logistikk til og fra Norskehavet. Alt som skal inn og ut til diverse installasjoner i Norskehavet går via basen, og det innebærer at Vestbase tar i mot store skip, lasser og losser, utfører tanking, lagrer og preserverer utstyr, og planlegger og utfører store logistikkoperasjoner for å få de store installasjonene ut og inn fra havet.

Så hva i alle dager skal en statsviter jobbe med på en forsyningsbase, lurer du kanskje på. Det første jeg skal ta for meg er en arbeidsmiljøundersøkelse som skal gjennomføres i løpet av året. Det blir også en del jobbing med målstyring.

Den aller første uka har gått med til introduksjon av folk og steder og utstyr. Basen er stor og det er mye nytt å sette seg inn i, spesielt når man kommer inn uten særlige forkunnskaper. Jeg gleder meg til å fortsette på de neste 8 månedene, og synes det er kjempespennende å få lov til å arbeide i to så ulike bedrifter i løpet av traineeløpet mitt.