Ida i fylkeskommunen: Fylkets mest lærerike og allsidige arbeidsplass?

Ida på fossevandring med kjekke kollegaer i Geiranger etter møte i kultur- og folkehelseutvalget

Som overskriften tilsier, Ida har fått oppleve mye og lært enda mer i løpet av sine 9 måneder i Møre og Romsdal fylkeskommune. Her deler hun sin hverdag med oss.

I slutten av august i fjor startet jeg i første modul hos Møre og Romsdal fylkeskommune. Jeg begynte på plan- og analyseavdelinga hvor det blant annet jobbes med regional planlegging, plansaksbehandling, i tillegg til statistikk og analyse. Ettersom jeg har lært mye kvantitativ metode gjennom studiet er jeg hovedsakelig tilknyttet fagområdet statistikk og analyse, men har også fått prøve meg på plansaksbehandling.


I løpet av første modul fikk jeg være med på å blant annet lage Fylkesstatistikk 2013, var prosjektleder for Kommunestatistikk 2013 og jeg jobbet med en rapport for måleindikatorene til Fylkesplan 2013-2016. Gjennom disse arbeidsoppgavene har jeg lært utrolig mye om Møre og Romsdal. I tillegg har jeg blitt kjent med mange trivelige kollegaer og jeg har opplevd mer av fylket i løpet av mine ni måneder her, enn jeg hadde før jeg begynte. Jeg har sett arkeologiske utgravinger i Sykkylven, gått fossevandringa i Geiranger, vært med på møte om byutvikling i Kristiansund, presentert kommunestatistikk for kommuneplanleggerne på Sunnmøre, fått høre historia bak Juvet landskapshotell, Romsdalstrappa og Norsk Fjellfestival, vært «veileder» på Gründercamp og jeg har vært med på flere interessante kurs og konferanser rundt om i fylket.


I mai startet jeg på min andre modul, som begynte med ei «utveksling» til fylkeskommunen sin kulturavdeling for to måneder. Her jobber jeg mer selvstendig med statistikk og analyse, og er blant anna med på å etablere ei statistikkgruppe på avdelinga. Videre i modulen dreier fokuset seg mer over mot regional planlegging. I de snart to månedene jeg har vært på kulturavdelinga har jeg også fått et større innblikk i fylkespolitikken; hvordan samspillet mellom administrasjonen og politikerne fungerer.


De ni månedene jeg har vært i fylkeskommunen har gått fort, og det føles som om det var i går at jeg ikke fant veien opp til sjuende etasje i fylkeshuset. I løpet av tida her har jeg fått et veldig positivt inntrykk av denne arbeidsplassen.  Her jobber det mange flinke folk med mye og ulik kompetanse, som gjerne lærer fra seg og vil fortelle om det de jobber med. Dette er en allsidig organisasjon hvor jeg har fått muligheten til å være med på spennende prosjekter og jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å se hva de neste seks månedene bringer!

 

-Ida