Høstens vakreste eventyr

Kull 2015 og 2016 har sammen med programledelsen hatt to inspirerende dager på samling i fantastiske Angvika.

Vi i Kom Trainee har nå tilbrakt to dager på fantastiske Angvik Gamle Handelssted. Kursdagene startet med lunsj for årets nye traineer Sunniva, Inger, Ragnhild og Madeleine, sammen med Linda og Yngve fra programledelsen. Etter et velsmakende måltid var det så klart for å rette fokuset mot temaet for kursdagene: kommunikasjon - og presentasjonsteknikker.

Det å holde presentasjoner foran en forsamling er noe de aller færreste føler seg hundre prosent komfortabel med, og dette kurset var derfor en ypperlig mulighet til å få prøve seg innenfor “trygge rammer”, hvor man kunne gi - og få direkte tilbakemelding fra hverandre på hva man gjorde bra, og hva man kunne arbeide mer med til neste presentasjon. Det teoretiske aspektet av kurset tok oss videre inn i retorikkens verden, der både kroppsspråk og stemmebruk var sentrale tema. Videre i løpet av dagen ble det også tid til individuell mentoring for de nye traineene, før “veteranene” Marie og Merete ankom Angvika. Resten av kvelden gikk med til teambuilding, sosialt samvær og kulinariske opplevelser av de sjeldne.

Dag to var det Marie og Merete som skulle “i ilden”, med erfaringsdeling fra sitt arbeid som traineer så langt. Det var svært interessant for oss som nye traineer å få høre hvordan de hadde løst de utfordringene de hadde møtt, og hvordan de hadde tatt i mot muligheter som dukket opp underveis i traineeløpet - noe som også førte til gode diskusjoner mellom “gamle” og “nye” traineer og programledelsen.

Videre var det utvikling av ny markedsstrategi for Kom Trainee som stod i fokus, og også her var det en gjennomgående god dialog, hvor mange spennende ideer vokste frem. Til slutt i programmet var det også litt tid til å arbeide med en ny kommunikasjons-policy for trainee-året 2016/17. Resten av dagen gikk med til enda flere kulinariske opplevelser, samt litt kulturell input med besøk på museet som lå rett ved siden av hotellet.


Vi hadde noen fantastiske dager sammen på Angvik Gamle Handelssted, og vi fikk tatt med oss mye mer i bagasjen hjem - i form av ny kunnskap, nye ideer, et sterkere bånd oss i mellom, og selvfølgelig mange gode minner. Vi gleder oss til veien videre som trainee i Kom Trainee!