Hege i Tidens Krav: Høydepunktene har stått i kø

Tiden suser av sted i Tidens Krav. Nå er jeg faktisk halvveis i siste modul. Her på huset får jeg jobbe med det jeg kan best, nemlig prosjektarbeid, kommunikasjon, markedsføring og profileringsarbeid. I tillegg får jeg være med på de daglige rutinene, som journalist og fotograf.

Hovedarbeidsoppgaven min er å lede prosjektet 20/40. Målet med prosjektet er at unge i aldergruppen 20-40 år skal få et forhold til lokalavisen, og at de skal bidra positivt til å gjøre Tidens Krav mer relevant for målgruppen. Så langt i prosjektet har vi hatt to større undersøkelser for å kartlegge behov, i tillegg til at vi har holdt en workshop med egen ekstern referansegruppe. Referansegruppen består av personer mellom 20-40 år, som er samfunnsengasjerte og har et ønske om å gjøre lokalavisen mer relevant for sin målgruppe. Referansegruppen har gitt mange tilbakemeldinger og innspill som skal implementeres i hele organisasjonen.

Gjennom fire måneder i Tidens Krav har jeg lært mye. Jeg har blitt inkludert i et hyggelig arbeidsmiljø, og har hatt varierende og spennende arbeidsoppgaver. Jeg har fått vært med på unge-lesere konferanse i Oslo i regi av Amedia, i tillegg til at jeg har vært og besøkt Avisa Nordland i Bodø, for å dele erfaring og tiltak AN har gjort i forbindelse med utviklingen av 20/40 prosjektet.

Nå har jeg kun fire måneder igjen som trainee. Her skal jeg blant annet implementere funn fra 20/40 prosjektet i hele organisasjonen. I tillegg skal jeg utvikle flere maler, samt lage ny profil for årets Tahitikonferanse. Nærmere sommeren skal jeg prøve meg mer som journalist, - både som fotograf, journalist og på TV.

Kom Trainee har gitt meg muligheter. For det første har jeg fått et stort nettverk, både innen næringslivet og sosialt. I tillegg har jeg fått vise at bedrifter har behov for min kompetanse. Jeg vil anbefale alle som vurderer å søke Kom Trainee, til å kaste seg rundt ved første anledning. Bedre start på karrieren må du lete lenge etter. De har åpnet alle dører for meg, som blant annet har resultert i at jeg går rett ut i jobb når jeg er ferdig som trainee. Da starter jeg opp med spennende oppgaver i Lerøy Midt, som var min andre modulbedrift.

 

Hege